Нові правила бюджетного відшкодування ПДВ

08 фев, 08:39

Законом України від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII  внесено зміни до Податкового кодексу України в частині бюджетного відшкодування податку на додану вартість (далі - ПДВ).
Зокрема, передбачено формування двох реєстрів на відшкодування ПДВ:
1) реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування платникам податку, які відповідають критеріям, визначеним для автоматичного відшкодування сум податку;
2) реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування платникам податку, які не відповідають критеріям, визначеним для автоматичного відшкодування ПДВ;
Подані заяви про повернення сум бюджетного відшкодування автоматично вносяться до відповідного реєстру протягом операційного дня їх отримання у хронологічному порядку їх надходження.
Повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування здійснюється у хронологічному порядку відповідно до черговості внесення до кожного відповідного реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.
У разі наявності у платника податку податкового боргу бюджетному відшкодуванню підлягає заявлена сума податку, зменшена на суму такого податкового боргу.
Зазначені зміни щодо запровадження реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування набирають чинності з 1 лютого 2016 року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204068.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua