З 1 січня 2016 року зменшено ставку єдиного внеску

08 фев, 08:41

ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська повідомляє, що одна з новацій, яка набула чинності з 1 січня 2016 року, - зниження ставки нарахування ЄСВ для підприємств з 41% (у середньому, залежно від класу ризику) до 22%. Тобто з 2016 року роботодавці нараховують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ) на суми нарахованої заробітної плати (доходу) найманим працівникам у розмірі 22 відсотки до визначеної бази нарахування єдиного внеску.
У разі якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску.
При нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам з джерел не за основним місцем роботи ставка ЄСВ застосовується до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.
Також з початку року максимальну величину бази нарахування ЄСВ збільшено із 17 до 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб або до 34450 грн.
Крім того, відтепер ЄСВ із заробітної плати (доходу) працівників (3,6%) не утримується.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204070.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua