На Нікопольщині за 2015 рік відкрили власний бізнес 675 суб’єктів господарювання

08 фев, 15:30

Саме стільки суб’єктів господарювання виявили бажання розпочати власну справу та відкрити свій бізнес у м.Нікополь та Нікопольському районі протягом 2015 року. Про це повідомила начальник відділу реєстрації та обліку платників і звітності Ірина Прихожанова та відзначила, що вже за січень поточного року зареєстровано 27 фізичних осіб підприємців та 10 юридичних осіб.

Вона зазначила, що серед напрямів діяльності, у яких реалізовують себе «початківці», сьогодні найбільш популярною є торгівля, у тому числі, через Інтернет та сфера ІТ технології.

Загалом станом на 01.02.16 на податковому обліку перебувають більше 11 тис. платників. Їх переважну більшість складають підприємці — фізичні особи - майже 7,5 тис., решта – 3,6 тис. - це юридичні особи.

Окрім того, в Нікопольській ОДПІ звертають увагу на суттєве спрощення процедури реєстрації власної справи. Зокрема, новоствореним бізнесменам нема необхідності після реєстрації бізнесу звертатися до органів фіскальної служби для взяття на облік. А звітувати та спілкуватися з податковою можна онлайн. На веб-порталі ДФС України функціонує чимало електронних сервісів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204118.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua