Звітуємо з податку на прибуток за новими правилами

12 фев, 12:33

ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська звертає увагу платників податку на прибуток на те, що з поточного року кардинально змінено підходи щодо визначення об’єкта оподаткування податком на прибуток. Зокрема, змінами до Податкового кодексу України відмінено щомісячну авансову сплату податку на прибуток та запроваджено щоквартальне декларування.
Перше подання звітності за новою формою декларації, затвердженою Наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 р. №897, здійснюється за результатами діяльності за 2015 рік.
          Нова форма податкової декларації з податку на прибуток підприємств  передбачає, зокрема    значне скорочення кількості додатків до декларації - з 14 до 9; наявність нового додатка РІ (різниці), в якому згруповані всі різниці, на які збільшується (зменшується) фінансовий результат,  передбачені  Кодексом з посиланням на відповідні норми; можливість надання платниками інформації про контрольовані операції в рамках трансфертного ціноутворення за скороченою формою.
«З метою упередження допущення помилок при складанні декларації платникам податку на прибуток необхідно  звертати увагу на примітки, якими позначені окремі показники декларації. Так, наприклад, заповнення рядків 18, 21, 24 декларації передбачено для платників, які подають звітність поквартально, на що вказує примітка6. А рядки 19, 22 та 25 заповнюються платниками, які подають звітність поквартально та за рік, на що вказує примітка7. При цьому у платників, у яких базовим звітним (податковим) періодом є календарний рік, рядок 19 (22, 25) дорівнює рядку 17 (20, 23) Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, тобто відповідні рядки заповнюються з однаковими показниками. Крім того, у податковій декларації за 2015 р. розрахунок щомісячних авансових внесків у період з червня 2016 р. по травень 2017 р. не здійснюється та р. 26 декларації не заповнюється», - роз’яснила начальник відділу податку на прибуток ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська  Марілова Наталія.
          Нагадуємо: граничним терміном подання декларації з податку на прибуток за 2015 рік з квартальним звітним періодом є 9 лютого 2016 р. (строк сплати – не пізніше 19 лютого 2016 р.), а для платників податку на прибуток з річним звітним періодом – 29 лютого 2016 р. (строк сплати – не пізніше 10 березня 2016 р.)


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204294.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua