В ДПІ у Солом’янському районі на засіданні “круглого столу» обговорювали подання декларації про майновий стан і доходи

16 фев, 12:38

«Громадянський обов’язок  перед державою і суспільством  стосовно подання декларацій  про доходи, отримані в минулому році та сплату податків визначено статтею 67 Конституції України.» саме такими словами розпочала засідання «круглого столу» начальник управління оподаткування фізичних осіб Валентина Анатоліївна Абрамченкова з підприємцями району.

Кампанія декларування у 2016 році має свої відмінності від попередніх років. У зв’язку з змінами в ПКУ, за результатами 2015 року платник податку – фізична особа повинен подати декларацію та визначити податкові зобов’язання як з податку на доходи фізичних осіб, так і з військового збору. 

Також Валентина Анатоліївна зазначила, що з 01 січня 2016 року введено в дію нову декларацію, у якій кількість додатків зменшено з семи до чотирьох. Додатки заповнюються лише при отриманні доходів, які передбачають особливий розрахунок оподатковуваного доходу:

при отриманні доходів від двох та більше податкових агентів, згідно з п.п. "є" п. 176.1 ст. 176 розділу IV ПКУ (додаток Ф1);

по операціях з інвестиційними активами (додаток Ф2);

при отриманні іноземних доходів (додаток Ф3);

з доходів, отриманих самозайнятою особою (фізичною особою – підприємцем та особою, яка здійснює незалежну професійну діяльність) (додаток Ф4).

Під кінець зустрічі начальник управління розповіла, які доходи підлягають відображенню в декларації про майновий стан та доходи та відповіла на питання, які виникли під час зустрічі.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204406.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua