«Декларуємо доходи правильно» - тематика «круглого столу»

19 фев, 13:08

Наразі в ДПІ у Кіровському районі   відбувся «круглий стіл» за участю представників громадських організацій на тему: «Декларування доходів громадян та правила заповнення декларації про майновий стан та доходи».
Заступник начальника Євгенія Сергіївна Самсоненко розпочала зустріч словами: «Процес декларування доходів громадян – один із елементів виховання та підвищення податкової культури, сумлінного ставлення громадян до сплати податків. Всеукраїнська кампанія "Декларування – 2016" розпочалася з 1 січня 2016 року та закінчується  3 травня 2016 року, тому не потрібно зволікати та приховувати доходи, а необхідно подати декларацію про майновий стан та доходи».
Начальник управління оподаткування фізичних осіб Оксана Бабкіна розповіла присутнім про відмінності від попередніх років у декларуванні  2016 року. Так, у зв’язку з набранням чинності з 01.01.2015 року норми Закону України від  28 грудня 2014 року № 71 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» фізичні особи за результатами 2015 року визначають податкові зобов’язання не тільки з податку на доходи фізичних осіб, а і з військового збору.
Крім того, з 01 січня 2016 року введено в дію нову декларацію, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 року № 859 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 24.10.2015 року за № 1298/27743.
Увагу присутніх було зосереджено на тому, що податкова декларація подається до контролюючого органу в один із таких способів за вибором платника податку:
- особисто платником або уповноваженою на це особою;
- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.
Також, були розглянуті питання щодо основних випадків подання податкової декларації про майновий стан і доходи, стосовно випадків, в яких декларація по майновий стан і доходи не подається та випадки, в яких платники податку звільнені від подання декларації, оподаткування доходів від двох та більше податкових агентів та повернення по податковому кредиту.
Наприкінці зустрічі були надані вичерпні відповіді на запитання присутніх та вручені відповідні листівки та  пам’ятки, щодо особливостей декларування доходів громадян.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204555.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua