Максимальні роздрібні ціни акцизу включають ПДВ та акцизний податок

19 фев, 13:09

Відповідно до змін, внесених Законом України від 24.12.2015 р. №909-VIII ”Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році”, звертаємо увагу, що при обчисленні податку із застосуванням адвалерних ставок базою оподаткування є вартість реалізованого товару (продукції), виробленого на митній території України та/або ввезеного на митну територію України, за встановленими виробником та/або імпортером максимальними роздрібними цінами з урахуванням податку на додану вартість та акцизного податку.
Нагадаємо, що раніше база оподаткування із застосуванням адвалорних ставок обчислювалась із вартості реалізованого товару за максимальними роздрібними цінами без податку на додану вартість та з урахуванням акцизного податку.
Таким чином, максимальні роздрібні ціни повинні розраховуватись з урахуванням податку на додану вартість та акцизного податку.
Детальніше про ці зміни та операції з підакцизними товарами, які звільняються від оподаткування, йдеться у листі ДФС України від 10.02.2016 №4506/7/99-99-19-03-03-17 „Про порядок декларування акцизного податку виробниками тютюнових виробів”.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204557.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua