29 лютого 2016 року – граничний термін подання податкової звітності неприбутковими установами та організаціями

24 фев, 08:45

Законом України від 17.07.15 року №652-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування неприбуткових організацій" внесено зміни, зокрема, до статті 133 Податкового кодексу України та визначено умови, за яких неприбуткові підприємства, установи та організації не є платниками податку на прибуток підприємств.

Також потрібно зазначити, що Законом  України від 24.12.2015 року №909-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» не потрібно подавати у складі фінансової звітності форму про тимчасові та постійні податкові різниці. 

До затвердження Кабінетом Міністрів України нового «Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій» включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру для цілей подання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій у частині застосування ознаки неприбутковості необхідно керуватися наказом Мінфіну від 24.01.13 року №37 "Про затвердження Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій".

Крім того, до затвердження нового Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації подається Податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій, затверджений наказом Міндоходів від 27.01.2014 року №85.

Податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій за 2015 рік необхідно подати не пізніше 29 лютого 2016 року.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204704.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua