Декларування доходів – свідомий крок кожного громадянина

24 фев, 13:20

Нікопольська ОДПІ нагадує, що триває кампанія декларування доходів громадян.

Декларування доходів пов’язано із виконанням платниками норм Податкового кодексу України, згідно з яким громадяни зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку.

Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2015 році, фізичні особи цього року повинні подати до органів Державної фіскальної служби за місцем реєстрації у термін не пізніше 4 травня 2016 року. А суму податкового зобов’язання, зазначену в податковій декларації, фізична особа зобов’язана самостійно сплатити не пізніше 29 липня цього року.

У податковій інспекції за місцем реєстрації громадяни можуть безоплатно отримати бланк декларації та консультацію щодо її заповнення.

Мешканці Нікопольщини можуть отримати консультації з питань декларування доходів громадян за телефоном: 4-54-29, або в залі №3 Центру обслуговування платників Нікопольської ОДПІ за адресою: м. Нікополь, пр. Трубників, 27.

Декларування доходів – не лише обов’язок кожного, а й джерело позитивної самооцінки. Україна європейська держава, а громадяни у більшості своїй прагнуть чесно та свідомо виконувати свій громадський обов’язок – декларувати та сплачувати податки заради добробуту у суспільстві.

Висловлюємо щиру вдячність громадянам за свідомий крок – декларування доходів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204731.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua