Неприбутковими установами фінансова звітність не подається

24 фев, 15:18

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області інформує.

Відповідно до пункту 46.2 статті 46 Податкового кодексу України з внесеними змінами та доповненнями (далі - Кодекс) неприбуткові підприємства, установи та організації, визначені пунктом 133.4 статті 133 цього Кодексу, подають звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної податкової політики, у строки, передбачені для подання податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі - декларація).

Подання фінансової звітності передбачено для платників податку на прибуток, у тому числі малих підприємств разом з декларацією (пункт 46.2 статті 46 Кодексу).

Пунктом 46.1 статті 46 Кодексу визначено, що податковою декларацією вважається документ, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата податкового зобов'язання. Тому, податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій (далі - звіт) не є податковою декларацією.

Отже, неприбуткові підприємства, установи та організації, визначені пунктом 133.4 статті 133 Кодексу, не повинні подавати фінансову звітність до контролюючих органів разом зі звітом.

Однак, у разі порушення неприбутковою організацією вимог пункту 133.4 статті 133 Кодексу, така організація стає платником податку на прибуток за загальними правилами та подає декларацію і відповідну фінансову звітність в установленому порядку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204738.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua