Перші результати кампанії декларування 2016 року обговорювали під час брифінгу в ДПІ у Солом’янському районі

26 фев, 15:59

Нещодавно в ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві відбувся брифінг заступника начальника інспекції Крістіни Адамчук з представником районної ЗМІ на тему «Кампанія декларування  2016 – перші результати».

На початку зустрічі Крістіна Сергіївна розповіла про обов’язок та особливості заповнення  декларації про майновий стан і доходи.

Також зосередила увагу, що за результатами звітного податкового року платник податку – фізична особа повинен подати декларацію та визначити податкові зобов’язання як з податку на доходи фізичних осіб так і з військового збору. Саме з цією метою з 01 січня 2016 року введено в дію нову декларацію, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 за № 859.

Продовжуючи розмову, заступник начальника повідомила про перші результати кампанії декларування.

Так, станом на 25.лютого 2016 року до ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві подали декларації про майновий стан і доходи 266 мешканців району. Сума податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає сплаті до бюджету складає 970 тис. грн, військовий збір- 181,7 тис. грн.  Серед сумлінних платників вже подали декларацію 6 громадян, які отримали доходи у 2015 році понад 14,1 млн. грн. та мають сплатити суму податку - 180,8 тис.грн, військовий збір- 9,6 тис. грн..

На завершення зустрічі Крістіна Сергіївна надала відповіді на поставлені питання та запросила всіх, хто отримував прибутки в минулому році приєднатись до сумлінних громадян та проявити громадянську свідомість. Декларацію можна подати до 01 травня 2016 року, а для отримання податкової знижки - протягом року.

Давайте разом підтримаємо соціально незахищені версти населення.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204826.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua