За результатами перевірок у 2015 році до сплати в бюджет донараховано 90 млн. грн. акцизного податку з роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів

29 фев, 12:05

За підсумками IV кварталу минулого року із загальної кількості суб`єктів господарювання (1541), що здійснюють продаж паливно-мастильних матеріалів через АЗС, 212 подавали декларації з акцизного податку, в яких відображено комерційне використання палива. Вартість задекларованих ними підакцизних товарів, реалізованих в роздрібній торговельній мережі, становить понад 1,3 млрд. грн.

З метою визначення достовірності поданих декларацій ДФС проведено 214 фактичних перевірок. За їх результатами підприємців оштрафовано на загальну суму 73,6 млн. грн.

Також проведено 309 камеральних перевірок, за результатами яких донараховано акцизного податку на загальну суму 3,2 млн. грн.

Крім того, суб`єктам господарювання були надіслані запити щодо надання документів, що підтверджують віднесення вартості підакцизних товарів до товарів, які реалізовані для комерційного використання. На зазначені запити 97 підприємцями подано уточнені декларації, в яких відсутнє «комерційне використання» паливно-мастильних матеріалів та додатково сплачено до бюджету у повному обсязі 2,3 млн. грн. акцизного податку.

За результатами проведених підрозділами податкового та митного аудиту 69 планових та позапланових перевірок до бюджету донараховано 186,3 млн. грн. платежів, з яких 90 млн. грн. – акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Основним порушенням, встановленим під час проведення перевірок, стало неправомірне відображення у декларації з акцизного податку реалізації паливно-мастильних матеріалів через АЗС, як продажу для комерційного використання. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204860.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua