Чи подається фінансова звітність неприбутковими установами?

29 фев, 14:27

Відповідно до статті 46 Податкового кодексу України неприбуткові установи, визначені пунктом 133.4 статті 133 цього Кодексу, подають звіт про використання коштів  неприбуткових установ і організацій.

Подання фінансової звітності (у тому числі для малих підприємств) передбачено для платників податку на прибуток разом із податковою декларацією.

Оскільки відповідно до пункту 46.1 статті 46 Податкового кодексу України податковою декларацією вважається документ, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата податкового зобов’язання, то звіт про використання коштів неприбуткових організацій і установ не є податковою декларацією.

Тому неприбуткові підприємства, установи та організації, визначені пунктом 133.4 статті 133 цього Кодексу, не повинні подавати фінансову звітність до контролюючих органів разом із звітом.

Однак у разі порушення неприбутковою організацією вимог пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу така організація стає платником податку на прибуток за загальними правилами та подає декларацію з податку на прибуток та відповідну фінансову звітність в установленому порядку.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204879.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua