Столичні фінінспектори встановили порушення в КО «Київзеленбуд»

09 мар, 08:45

Фахівці Держфінінспекції в м. Києві під час планової ревізії Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» та його структурного підрозділу, без права юридичної особи, Міського декоративного розсадника «Теремки», за період з 01.10.2012 по 31.10.2015 встановили фінансових порушень на загальну суму понад 21,5 млн грн, в тому числі, тих, що призвели до втрат, на суму понад 1 млн грн.

Зокрема, фінінспектори встановили, що на підприємстві завищували вартість та обсяги робіт, виконаних підрядними організаціями, в результаті чого збитки КО «Київзеленбуд» склали понад 534 тис. грн, а МДР «Теремки» – майже 46 тис. грн.

Крім того, понад 297 тис. грн бюджетних коштів було використано не за цільовим призначенням, за рахунок їх використання всупереч коду функціональної класифікації видатків в межах однієї бюджетної програми.

Також, в комунальному підприємстві не вживали заходів щодо своєчасного стягнення дебіторської заборгованості і допустили втрату боржника в зобов’язанні. Через це збитки КО «Київзеленбуд» склали понад 87 тис. грн.

В ході ревізії забезпечено часткове відшкодування порушень, що призвели до втрат майже на 371 тис. грн.

Окрім того, в ході ревізії встановлено інші порушення фінансової дисципліни, що не призвели до втрат (завищення в обліку вартості активів та зобов’язань) на загальну суму понад 20,5 млн грн, які було усунуто в ході ревізії.

Матеріали ревізії КО «Київзеленбуд» направлено до Головного управління Національної поліції в м. Києві для розгляду та прийняття відповідного рішення.

Прес-служба Держфінінспекції в м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205090.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua