Середньоринкова вартість легкових автомобілів визначатиметься за встановленою формулою

09 мар, 10:45

Затверджена методика встановлює механізм визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів для цілей віднесення таких автомобілів до об'єктів оподаткування транспортним податком (Постанова Кабінету Міністрів України від 18 лютого 2016 р. N 66).
Середньоринкова вартість автомобіля розраховується за методом аналогії цін ідентичних автомобілів за формулою Сср= Цн х (Г / 100) х (1 ± (Гк / 100), де:
Цн – ціна нового транспортного засобу в Україні;
Г – коефіцієнт коригування ринкової ціни транспортних засобів залежно від строку експлуатації;
Гк – коефіцієнт коригування ринкової ціни транспортних засобів залежно від пробігу.
Мінекономрозвитку розраховує середньоринкову вартість автомобіля та щороку до 1 лютого базового податкового (звітного) періоду подає до Державної фіскальної служби України інформацію про автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
Також інформуємо, що інформацію про середньоринкову вартість автомобіля можна отримати на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку у банері «Розрахунок середньоринкової вартості транспортних засобів» шляхом введення даних про їх марку, модель, рік випуску, тип двигуна, об'єм циліндрів двигуна, тип коробки переключення передач та пробіг.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205110.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua