Отримуємо освіту в Польщі

09 мар, 21:33

Багато хто бажає отримати вищу освіту. При чому таку, щоб й була змога легко отримати робоче місце в майбутньому, й щоб професія була цікавою. Не завжди вдається влаштуватися у ВНЗ в найближчому місці й постає питання що до навчання за кордоном. Й тут з’являється можливість отримати освіту у Польщі.

Для цього варто лише зайти на www.up-study.net, сторінку центра польської освіти «Up-Study». Й студенти отримають ряд переваг – можливість навчатися безкоштовно й вступити до університету відразу після закінчення школи (а більшість інших закордонних ВНЗ вимагає, щонайменше, пройти 2 курси в місцевому закладі вищої освіти). Також не варто забувати, що такі дипломи мають відчутну вагу на території країн Євросоюзу.

Варто зазначити, що на проживання в Польщі доведеться витрачати значно менше коштів, якщо порівнювати з іншими країнами Європи. А оскільки студентам дозволяється працювати, то ці витрати вони цілком можуть взяти на себе (тобто – оплачувати помешкання й харчування).

Навчальні програми університетів Польщі мають лише дві ступені – бакалавр (від 3 до 4 років навчання, залежно від спеціальності) й магістратура (півтора – два роки навчання). При чому навчальний рік ділиться на два семестри, а по завершенні кожного з них йде екзаменаційна сесія. Звісно, для цього треба освоїти одну з двох мов – власне польську або англійську (найкращий варіант – досконало знати дві мови, але вистачить й знання виключно польської).

ВНЗ тут досить багато – близько 140 державних, й більш як 300 приватних. Звісно, навчання в приватних закладах виключно платне – бюджетні місця тут не передбачаються. А ось в державних є безкоштовні місця для іноземців. Й щоб туди потрапити, треба пройти досить значний конкурс, здавши вступні іспити. Втім, завжди можна просто оплатити навчання й потрапити до приватного ВНЗ без вступних іспитів взагалі.

Також треба обов’язково подати певний пакет документів. Який саме – краще за все уточнити безпосередньо у ВНЗ, бо вони можуть різнитися.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205152.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua