Запровадження в Україні інституту уповноважених економічних операторів - ще один крок у європейському напрямі

14 мар, 11:43

Фахівці Головного управління ДФС у Дніпропетровській області і Дніпропетровської митниці ДФС, разом з експертами Дніпропетровщини прийняли участь в експертній зустрічі на тему: «Обговорення з регіонами законопроекту про запровадження в Україні уповноважених економічних операторів», що проводився в режимі відео-конференції у Дніпропетровському регіональному інституті державного управління при Президентові України.

Згідно розробленому законопроекту, підприємства України матимуть можливість отримати сертифікат уповноваженого економічного оператора, який значно спростить оформлення і переміщення вантажів через кордон України і країн світу. Статус уповноваженого економічного оператора надасть змогу фахівцям виконувати деякі функції, які на сьогодні покладені на митні органи ДФС та значно заощадить час на проходження товарів через митні органи. Сертифікат уповноваженого оператора митними органами видається на безстроковій основі.

За словами розробників, законопроект повністю відповідає європейському законодавству, а підприємства, які претендують на отримання сертифікату уповноваженого економічного оператора, відповідають європейським критеріям ведення бізнесу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205305.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua