Громадянам України, які працюють за межами держави

14 мар, 15:36

ДПІ у Кіровському районі  м. Дніпропетровська інформує, що Законом України від 24 грудня 2015 року N 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», внесено суттєві зміни в частині добровільної участі громадян, які працюють за межами України, в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.
          Так, з 1 січня 2016 р. такі громадяни країни мають право на добровільну сплату єдиного внеску виключно на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.
          Відтепер, договори про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, строк дії яких закінчується у 2016 р., укладені, зокрема, з громадянами України, які працюють за межами України за пенсійним страхуванням - 34,3 відс.;  страхуванням на випадок безробіття - 0,5 відс.; страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності - 1,7 відс.;  пенсійним страхуванням, страхуванням на випадок безробіття - 34,8 відс.; пенсійним страхуванням, страхуванням на випадок безробіття, страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності - 36,5 відс., достроково розриваються органами ДФС в односторонньому порядку з обов’язковим повідомленням платника єдиного внеску про підстави дострокового розірвання такого договору.
          «Громадяни України, які працюють за межами України, з якими розірвано договори у зв’язку зі зміною видів соціального страхування з 01.01.2016, на яке зазначені особи мають право, подають до фіскальних органів самі за себе протягом 30 календарних днів після розірвання договору таблицю 1 звіту про суми добровільних внесків, передбачених таким договором, які підлягають сплаті, та суми доплати до фіскальних органів за формою згідно з додатком 6 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015  № 435. Сплачені суми єдиного внеску у разі дострокового розірвання Договору поверненню не підлягають, при цьому період, за який сплачено єдиний внесок, враховується до страхового стажу тільки за умови подання звіту», - пояснила завідувач сектору адміністрування єдиного внеску ДПІ у Кіровському районі  м. Дніпропетровська Інна Сердюкова.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205339.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua