Легалізація заробітної плати – гарант подолання бідності

14 мар, 15:44

У процесі сучасного оновлення, модернізування та реформування соціально-економічних відносин в Україні гострою та актуальною залишається проблема легалізації заробітної плати. Сьогодні, з метою отримання більшого прибутку, деякі з суб’єктів господарської діяльності навмисно відходять від букви закону, ухиляються від сплати податків та використовують працю громадян без належного оформлення трудових відносин, пропонуючи останнім виплати «у конвертах».
З 1 січня 2016 року відбулися істотні зміни в законодавстві щодо сплати єдиного соціального внеску, спрямовані на детінізацію ринку праці та легалізацію заробітної плати. Зокрема:
–зменшено нарахування єдиного внеску за кожну застраховану особу до 22%;
–скасовано утримання страхового  внеску із заробітної плати  найманих працівників;
 У ДПІ у Кіровському районі  м. Дніпропетровська на постійній основі організована робота щодо виявлення фактів виплат фізичним особам не облікованих та прихованих доходів, а також щодо контролю за дотриманням підприємствами, установами, організаціями та підприємцями вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам і сплати належних сум ПДФО та єдиного соціального внеску до бюджету.
«Нагадуємо громадянам, які продовжують працювати на приватних фірмах та у підприємців без належного оформлення трудових взаємовідносин, економлячи 18% на податку на доходи фізичних осіб Ви втрачаєте набагато більше – це і страховий стаж, і єдиний внесок на загольнообов’язкове державне соціальне страхування, і відсутність будь-яких прав у разі конфлікту з роботодавцем. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205350.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua