Задекаруйте доходи отриманні від здавання в оренду майна

15 мар, 12:08

Громадянин - орендодавець, який здає свою квартиру, будинок, кімнату тощо в оренду чи суборенду, житловий найм чи піднайм іншому громадянину,  відповідальний за нарахування та сплату як з податку на доходи фізичних осіб так і з військового збору.

Такий платник податку зобов‘язаний самостійно нарахувати та сплатити податок на доходи фізичних осіб до бюджету за ставкою 15% та/або 20%, так і військовий збір Ставка військового збору – 1,5 відс. об'єкта оподаткування

Податок сплачується щокварталу, протягом 40 календарних днів, наступних за останнім днем звітного кварталу.

Сума отриманого доходу та сплаченого протягом звітного року податку за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

Сума військового збору, що підлягає сплаті платником податків самостійно до бюджету за результатами звітного року вказується у рядку 24.1 розділу IV нової декларації, а сума податку на доходи фізичних осіб – у рядку 23.1 розділу IV нової декларації.

 Декларація про отримані  доходи подається до 1 травня 2016 року до податкової інспекції за місцем прописки (реєстрації в паспорті) за формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 за № 859.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205375.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua