Розподіл сум єдиного внеску

15 мар, 12:10

З 01.01.2016 р. згідно із Законом України від 24.12.2015 р. № 909 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» єдиний внесок установлено на рівні 22% для всіх категорій платників єдиного внеску (крім інвалідів). Суми єдиного внеску, сплачені страхувальниками, зараховуються на позабюджетні рахунки, відкриті в територіальних органах Казначейства на ім’я територіальних органів ДФС.

Не пізніше наступного операційного дня Державною казначейською службою України на центральному рівні розмежовуються суми єдиного внеску відповідно до пропорцій розподілу, затверджених постановою Кабінету Міністрів України залежно від видів страхування.

На сьогодні прийнято постанову КМУ № 85 від 18.02.2016 р., якою передбачено пропорції розподілу між фондами соціального страхування залежно від категорії платників. Відповідно до цієї постанови суми єдиного внеску, які надходять від роботодавців, фізичних осіб-підприємців, у тому числі тих, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, від осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та від членів фермерського господарства, особистого селянського господарства, які уклали договори добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, розподіляються між Пенсійним фондом України та усіма фондами соціального страхування.

Суми сплаченого внеску особами, які досягли 16-річного віку та не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями, визначеними п.1 частини першої ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», та не належать до платників єдиного внеску, визначених пунктами 4 та 5 цієї частини (тобто не є фізичними особами-підприємцями та особами, які провадять незалежну професійну діяльність), у тому числі іноземцями та особами без громадянства, які постійно проживають або працюють в Україні, громадянами України, які працюють або постійно за межами України, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та які уклали договори добровільної участі на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, перераховуються в повному обсязі до Пенсійного фонду України.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205378.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua