Репетиторські послуги повинні бути задекларовані

15 мар, 12:29

Стартувала кампанія зовнішнього незалежного оцінювання – 2016.

Майбутні абітурієнти ще тільки реєструються, а завбачливі батьки вже активно шукають якнайкращих фахівців-педагогів для своїх дітей, щоб гідно підготувати їх до випробувань на знання. Репетиторство на сьогодні та сфера, яка важко контролюється державою і залишається тільки сподіватися на сумлінність суб’єктів, які надають подібні послуги. Це стосується і якості знань, і безпосередньо їх громадянської позиції. Адже, більшість репетиторів доходи від такого різновиду викладацької діяльності не декларують. Заробіток від такого виду діяльності чималенький і становить близько 50-200 гривень за годину занять. Незадекларовані доходи або так звані «доходи у конвертах» – це, перш за все, соціальна незахищеність самих репетиторів та втрати бюджету, який так гостро їх потребує, адже за цим стоїть соціальна підтримка малозабезпечених верств населення, своєчасність у виплаті пенсій та стипендій, фінансування державних програм.

Нікопольська ОДПІ запрошує громадян задекларувати свої доходи, отримані у минулому році. Відзвітувати можна, не покидаючи житло або офіс, тобто в електронному вигляді. Звіт можна надати і в паперовому вигляді. Для того, щоб надіслати декларацію через Інтернет, необхідно лише отримати електронний ключ в Акредитованому центрі сертифікації ключів ІДД ДФС.

Щодо паперового варіанту звітування необхідно особисто відвідати Центр обслуговування платників при Нікопольській  ОДПІ й подати декларацію.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205384.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua