За два місяці 2016 року страхувальники Західнодонбаського регіону сплатили 56 мільйонів гривень єдиного внеску

17 мар, 15:12

Про це повідомив в. о. першого заступника начальника Західно-Донбаської ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області Денис Орда.    
Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року суттєво знижено навантаження на фонд заробітної плати для роботодавців. Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суми нарахованої заробітної плати (доходу) найманим працівникам встановлено у розмірі 22 відсотки до визначеної бази нарахування єдиного внеску. Диференційовані ставки єдиного внеску залежно від класу професійного ризику виробництва відсутні. Крім того, відтепер ЄСВ із заробітної плати (доходу) працівників (3,6%) не утримується.
Такі зміни внесені Законом України від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році”.
“Позитивом зниження навантаження на фонд оплати праці є можливість роботодавців легалізувати трудову зайнятість та збільшити оплату найманим працівникам, що в сукупності матиме позитивні наслідки для бюджету та соціального захисту працюючих”, - підкреслив Денис Орда.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205475.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua