Яким чином обчислюється та в який термін сплачується єдиний соціальний внесок ФОП, які перебувають на загальній системі оподаткування без використання найманої праці?

17 мар, 15:17

Порядок обчислення і строки сплати єдиного соціального  внеску ФОП, які перебувають на загальній системі оподаткування визначено п. 5 розд. ІV Інструкції про порядок нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449.
Платники, визначені п.п. 3 (крім ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування) п. 1 розд. II Інструкції № 449, здійснюють розрахунок ЄСВ за календарний рік до 10 лютого наступного року на підставі даних річної податкової декларації. При визначенні доходу (прибутку), з якого сплачується ЄСВ, враховується кількість календарних місяців, у яких отримано дохід (прибуток) (абзац перший п.п. 2 п. 5 розд. ІV Інструкції № 449).
 Базою нарахування ЄВ є чистий оподатковуваний дохід (прибуток), зазначений у податковій декларації, поділений на кількість календарних місяців, протягом яких він отриманий. До зазначеної суми з урахуванням максимальної величини бази нарахування ЄВ застосовується відповідна ставка, зазначена в п. 3 розд. III Інструкції № 449 (абзац другий п.п. 2 п. 5 розд. ІV Інструкції № 449).
У разі якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, то такий платник має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄВ, встановленої Законом № 2464. При цьому сума ЄВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (абзац третій п.п. 2 п. 5 розд. ІV Інструкції № 449).
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205480.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua