Землевласниками та орендарями Донеччини сплачено до бюджету понад 129 млн. грн.

18 мар, 08:51

З початку року до місцевих бюджетів Донецької області власники та орендарі земельних ділянок перерахували 129,1 млн. гривень. Тільки у лютому 2016 року фактично надійшло 70,2 млн.грн., що на 20,4 млн.грн. або на 40,9% більше, ніж у попередньому місяці.
Збільшення надходжень плати за землю у поточному році відбулось за рахунок застосування коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель, який у 2016 році становить для  земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення 1,433 та для сільськогосподарських угідь 1,2.  
ГУ ДФС у Донецькій області нагадує, що плата за землю є обов’язковим платежем у складі податку на майно і включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший повинні сплачувати власники землі та землекористувачі, другу – орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи.
Надходження від плати за землю є важливим джерелом наповнення бюджетів територіальних громад міст та районів регіону. Отже, фахівці органів ДФС області приділяють особливу увагу тому, щоб усі власники та орендарі земельних ділянок, які використовують їх для ведення бізнесу, сплачували земельний податок вчасно та в повному обсязі.

Прес-служба ГУ ДФС у Донецькій області


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205487.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua