Фізичним особам - власникам земельних ділянок: пільга на сплату земельного податку надається за наявності підтверджуючого документа.

18 мар, 14:31

Фізичним особам - власникам земельних ділянок: пільга на сплату земельного податку надається за наявності підтверджуючого документа.
Відповідно до пп. 269.1.1 ст. 269 Податкового кодексу України платниками податку за землю є: власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі. Нарахування фізичним особам сум податку проводиться контролюючими органами, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку.
Звертаємо увагу громадян, щоб скористатися пільгою зі сплати податку, необхідно надати до контролюючого органу за місцем проживання відповідні документи, які дають право на звільнення від сплати земельного податку.
Нагадуємо, відповідно до ПКУ від сплати земельного податку звільняються: пенсіонери (за віком); інваліди першої і другої групи; ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України ”Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”; фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років.
Звільнення від сплати земельного податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:
 -для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 гектара;
 -для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах не більш як 0,25 гектара, в селищах – 0,15 гектара; в містах – 0,10 гектара;
 -для будівництва індивідуальних гаражів – не більше як 0,01 гектара;
 -для ведення садівництва – не більш як 0,12 гектара;
 -для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205530.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua