Про особливості сплати ЄСВ підприємцями, що припиняють господарську діяльність

21 мар, 12:43

Податківці нагадують платникам, що у разі припинення підприємницької діяльності фізичні особи підприємці (ФОП) зобов’язані подати Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб і суми нарахованого ЄСВ із зазначенням типу форми «ліквідаційна», де останнім звітним періодом є період із дня закінчення попереднього звітного періоду до дня державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.
ФОП на загальній системі оподаткування сплачують ЄСВ у розмірі не менше мінімального страхового внеску за кожний місяць звітного періоду, у якому отримано дохід (прибуток).
ФОП — платники єдиного податку зобов’язані сплатити ЄСВ у розмірі, який визначають самостійно, але не менше мінімального страхового внеску, за кожний місяць звітного періоду незалежно від того, здійснювали вони підприємницьку діяльність чи ні.
Місяць, у якому було припинено підприємницьку діяльність, належить до звітного періоду (місяця), за який сплачується ЄСВ, незалежно від дати державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.
Мінімальний страховий внесок визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата ( дохід), та підлягає сплаті щомісяця.
З 1 січня 2016 року мінімальний страховий внесок для фізичних осіб -  підприємців розраховується за ставкою 22% з мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2016 року: 1378 грн. х 22% = 303,16 грн.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205557.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua