Держслужбовцям про декларування доходів

22 мар, 13:53

З метою надання допомоги посадовим особам Нікопольського міськрайонного суду, Нікопольського та Оржонікідзевського підрозділів поліції, Нікопольського міськвиконкому та ін. з 10 по 18 березня 2016 року начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Нікопольської ОДПІ Юлія Пушко та фахівці управління Тетяна Піпіч та Олена Вавілова провели навчання на тему «Фінансовий контроль. Порядок заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у 2015 році».
Доведено вимоги статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»,  якою визначено, що суб’єкти декларування зобов’язані щорічно до 01 квітня подати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за встановленою формою.
Особливу увагу акцентовано на відповідальності, яка наступає за порушення зазначеної статті, а саме відповідно до статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить від 850 до 1700 гривень.
Крім того, наголошено на тому, що особи, які протягом 2015 року будь-яким чином припинили діяльність в органах виконавчої або судової влади, не звільняються від обов’язку подати протягом 2016 року декларацію.
Щодо окремих питань порядку заповнення  декларації про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік вказано, що кошти на придбання у власність/оренду рухомого чи нерухомого майна, придбання цінних паперів та інших активів, утримання майна вказуються лише тоді, якщо разові суми витрат по кожній з цих позицій у звітному році дорівнюють або перевищують 80 тисяч гривень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205615.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua