ПАТ «Укргазвидобування» знову не допустило Держфінінспекцію до проведення перевірки

24 мар, 12:30

Керівництво Публічного акціонерного товариства «Укргазвидобування» (ПАТ «Укргазвидобування») 22 березня ц.р. вкотре заблокувало проведення перевірки його фінансово-господарської діяльності, яка була організована на виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо перевірок суб’єктів господарювання державного сектору економіки, фінансово-господарська діяльність яких за 2014 рік та І півріччя 2015 року підлягає перевірці (так звана Топ-20).
Як повідомлялося, 29 лютого ц.р. ПАТ «Укргазвидобування» не допустило працівників Держфінінспекції до проведення державного фінансового аудиту, а 11 березня ц.р. – до проведення планової ревізії.
Під час урядового засідання 18 березня ц.р. керівник ПАТ «Укргазвидобування» отримав доручення допустити представників державних контролюючих органів до проведення перевірки фінансово-господарської діяльності згаданого товариства.
Держфінінспекція створила робочу групу для проведення комплексного дослідження фінансово-господарської діяльності ПАТ «Укргазвидобування» із залученням представників Антимонопольного комітету, Державної фіскальної служби, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Національної поліції та Фонду державного майна України. Початок зазначеної перевірки було заплановано на 22 березня ц.р.
Проте керівництво ПАТ «Укргазвидобування» знову заблокувало її проведення. На його думку, робоча група не має права перевіряти діяльність товариства, бо воно не належить до суб’єктів господарювання державного сектору економіки. При цьому 100 % акцій ПАТ «Укргазвидобування» належить Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України», яка цілковито є державною. Крім того, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2015 р. № 83 «Про затвердження переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави» ПАТ «Укргазвидобування» входить до переліку таких підприємств, тобто перебуває у державній власності.
«Такі дії керівництва ПАТ «Укргазвидобування» є відвертим ігноруванням урядових доручень і зумовлені, скоріш за все, бажанням приховати певні сумнівні аспекти діяльності товариства. Не виключено, що там є суттєві порушення фінансової дисципліни», – висловила припущення щодо причин інциденту Голова Державної аудиторської служби України Лідія Гаврилова.
Про протидію керівництва ПАТ «Укргазвидобування» проведенню перевірки повідомлено Кабінет Міністрів України та МВС.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205706.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua