На Дніпропетровщині викрито злочинне угрупування, яке здійснювало незаконну реалізацію зернових культур та соняшника

25 мар, 15:20

У Дніпропетровській області в ході проведення операції «Урожай-2016» співробітниками податкової міліції спільно з працівниками СБУ при супроводженні матеріалів кримінального провадження, зареєстрованого за ст. 205 КК України, виявлено групу осіб, яка з метою прикриття незаконної діяльності створила  та придбала низку суб’єктів господарської діяльності.
Злочинці, маскуючи свою незаконну діяльність, здійснювали закупівлю різного роду зернових культур та насіння соняшника за готівкові кошти у населення без відповідного відображення даних фінансово-господарських операцій у податковій та бухгалтерській звітності. Частина придбаних товарів реалізовувалась за готівку на території України без відповідних фінансово-господарських документів.
За результатами проведених обшуків в офісних та складських приміщеннях фігурантів справи вилучено документи та чорнові записи щодо закупівлі та реалізації фальсифікованої продукції, комп’ютерну техніку, 5 печаток задіяних у злочинній схемі підприємств та 540 тис. грн. готівкових коштів.
На виробничих об’єктах при проведенні обшуків виявлено понад 20 тис. запакованих мішків підробленого посівного матеріалу, 41 тонну кукурудзи та насіння соняшника, що готувались до оброблення та фасування, понад 14 тис. літрів (рідких) та 200 кг (порошкових) пестицидів, а також пакети, мішки, бірки, наклейки, тара для розливу, кришки та інше обладнання для виготовлення контрафактної продукції.
Орієнтовна вартість фальсифікованої продукції, що знаходилась на складах, становить понад 70 млн. гривень.
Тривають слідчі дії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205750.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua