Своєчасна сплата ЄСВ – це не лише обов’язок перед державою, але й захищені соціальні гарантії для кожного

25 мар, 15:44

«Наповнення державного та місцевого бюджетів є нашим безумовним пріоритетом в роботі. Саме від своєчасного та якісного наповнення державної казни залежить виконання всіх соціальних гарантій держави», - зазначила заступник начальник ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська  Самсоненко Євгенія Сергіївна під час  зустрічі з  для представниками  засобів масової інформації.
Протягом 2016 року від платників Кіровського району надійшло майже 257 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зокрема, тільки в березні платники району перерахували більш ніж 71,4 мільйонів гривень ЄСВ.
Хочу нагадати, що з 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24 грудня 2015 року № 909-VIII, який вніс зміни в адміністрування ЄСВ, суттєво зменшивши навантаження на фонд заробітної плати.
Зокрема, для всіх роботодавців встановлена єдина ставка єдиного соціального внеску – 22% до бази нарахування (раніше вона складала від 36,2 і до 49,7% відповідно до класу професійного ризику); максимальна величина бази нарахування ЄСВ становить 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Крім того, скасовано утримання ЄСВ із заробітної плати (доходу) робітників, яке складало 3,6 %.
Все це повинно стимулювати роботодавців до підвищення рівня оплати праці, виведення її з тіні та легалізації доходів найманих працівників, а отже, в бюджет надійдуть ще і додаткові кошти  податку на доходи фізичних осіб.
Ознайомлюватися із усіма змінами та інформацією щодо єдиного внеску можна на офіційному сайті органів ДФС за посиланням: http://sfs.gov.ua/, у банері «Законодавство» - «ЄСВ».
Своєчасна сплата ЄСВ – це не лише обов’язок перед державою, але й захищені соціальні гарантії для кожного – наголосила на завершення Євгенія Сергіївна.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205756.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua