З 1 квітня - нова форма податкової накладної

25 мар, 15:45

ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська повідомляє, що з 1 квітня 2016 року набуває чинності нова форма податкової накладної, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307. Також цим документом затверджено Порядок складання оновленої накладної (далі – Порядок).
Зокрема, у новій формі податкової накладної із заголовної частини виключили дані про місцезнаходження покупця/продавця, номер телефону, вид цивільно-правового договору, форму проведених розрахунків. Натомість з’явилися графи для відображення постачання/придбання товарів/послуг філією (структурним підрозділом), яка фактично є стороною договору від імені головного підприємства - платника податку.
Замість колишньої табличної частини, яка складалася з 4-х розділів, нова форма податкової накладної містить 2 розділи:
Розділ А (рядки І-Х) - вносяться узагальнюючі дані за операціями, на які вона складається, зокрема, загальна сума ПДВ, обсяги постачання та інформація щодо зворотної тари (у разі її наявності);
Розділ Б, у якому зазначається інформація про товари/послуги, за якими проведена операція, за якою складається ПН.
При цьому у табличній частині з’явилась нова графа 8 «Код ставки ПДВ».
У новому Порядку також прописані правила оформлення зведеної податкової накладної під час нарахування компенсуючих податкових зобов’язань за пп.198.5 ПКУ. У таких зведених податкових накладних у графі "Отримувач (покупець)" слід зазначати власне найменування (П.І.Б.), у рядку "Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)" - умовний ІПН "600000000000", а у верхній лівій частині - відповідний тип причини.
Як і раніше, разом з ПН може бути складено додаток 1 до неї. Цей додаток застосовується у разі якщо частка товару/послуги не містить відокремленої вартості. Тоді перелік (номенклатура) частково поставлених товарів зазначається в додатку 1 до ПН і в повній вартості враховується у ПН та загальних податкових зобов'язаннях.
Також додаток 1 потрібен у разі постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України. Саме у графі 3 додатка 1 до ПН вказується код таких товарів згідно з УКТ ЗЕД.
Звертаємо увагу, що згідно з  п. 3 нового Порядку, усі податкові накладні підлягають реєстрації в ЄРПН  за формою, чинною на день такої реєстрації.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205758.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua