Продаж талонів на пальне не відноситься до роздрібної торгівлі

25 мар, 15:47

ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська звертає увагу , що реалізація талонів та смарт-карт в безготівковій формі юридичним та фізичним особам - підприємцям для комерційного використання за договорами купівлі-продажу не відноситься до реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.
Однак фізичний відпуск пального з автозаправної станції та/або автомобільної газозаправної станції є операцією з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів та оподатковується акцизним податком незалежно від форми розрахунків (в т. ч. при здійсненні розрахунків за допомогою талонів та смарт-карток).
Нагадуємо, що з 01.03.2016 року запроваджені акцизні накладні при реалізації пального, Єдиний реєстр акцизних накладних та система електронного адміністрування реалізації пального. Платник акцизного податку, що реалізує пальне, для роботи в системі електронного адміністрування пального має бути зареєстрований в контролюючих органах не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205760.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua