Укрпошта планує стати Національним оператором з інформаційних та фінансових послуг

01 апр, 09:22

Укрпошта реалізовує Концепцію впровадження сучасних інформаційних технологій, відповідно до якої на базі підприємства створюється Національний оператор інформаційних і фінансових послуг. Вона включає в себе запуск фінансового оператора та створення on-line мегамаркету національного масштабу для торгівлі будь-якими товарами та послугами.
«Розвиток IT-технологій, перехід на цифрові послуги для забезпечення доступу до послуг поштового зв’язку та підвищення їх якості, автоматизація робочих місць і виробничих процесів - є одними з пріоритетних напрямків діяльності Укрпошти. Наша мета – перетворення Укрпошта на нове сучасне підприємство. - сказав керівник Укрпошти Ігор Ткачук. – Наше підприємство постійно веде роботу з автоматизації технологічних процесів та управлінню виробництвом. В рамках цих реформ в Укрпошті будемо проводити модернізацію та оптимізацію центрів обробки даних підприємства з максимальним використанням cloud-технологій, побудови платформ національного масштабу. Створення на базі Укрпошти Національного оператора з надання інформаційних та фінансових послуг – це нове джерело доходів підприємства та продовження модернізації».
Укрпошта виконає перший етап Проекту із надання фінансових послуг протягом року,  повністю впровадити його планується за 2 роки. Реалізація даного Проекту дозволить перетворити Укрпошту на високотехнологічного оператора інформаційних і фінансових послуг національного масштабу для вирішення стратегічних завдань держави. Підприємство має найбільшу в країні мережу відділень для обслуговування клієнтів у «кроковій доступності» до послуг, найрозвиненішу логістичну інфраструктуру, має довіру клієнтів, може працювати в суміжних областях, особливо в сфері надання фінансових послуг.
Створення на базі Укрпошти фінансового оператора для юридичних і фізичних осіб – це можливість отримувати платежі від населення, користування грошовими переказами, видачі та обслуговування кредитів, роботи з банківськими картами, надання доступу до електронних міжнародним фінансовим платформ і сервісів, тощо.
Проектом також передбачається впровадження «Укрпоштою» мобільного гаманця mWallet. Мобільний додаток mWallet матиме функції платіжних інструментів: платіжних карток Національної системи та міжнародних систем, електронних грошей тощо. Він дозволить клієнтам здійснювати платежі зі своїх рахунків, переглядати баланс, переказувати гроші на рахунки банків, тощо.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205937.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua