З 01.04.2016 року нова форма податкової накладної

05 апр, 11:23

Наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 року №1307  затверджена нова форма податкової накладної та Порядок заповнення податкової накладної (далі - Порядок 1307).
Відповідно до пункту 3 наказу №1307 всі податкові накладні підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) за формою, чинною на день такої реєстрації.
Отже, з 01.04.2016року податкові накладні та або розрахунки коригування, незалежно від їх складання (до або після 01.04.2016 року) підлягають реєстрації в ЄРПН за новою формою.
Оновлена податкова накладна складається із загальної частини, в якій зазначаються реквізити продавця і покупця, із двох розділів А і Б та двох додатків, один із яких – розрахунок коригування.
Так, у заголовній частині більше немає реквізитів, виключених з переліку обов'язкових.
Найбільших змін зазнала таблична частина податкової накладної, так, у розділі А відображатимуться підсумкові значення, а саме:
• загальна сума коштів, що підлягають сплаті постачальнику з урахуванням ПДВ;
• загальна сума податку за операцією та суми ПДВ у розрізі ставок 7 % та 20 %;
• обсяги постачання  (без ПДВ) у розрізі видів операцій (за ставками 7 % і 20 %);
• обсяги постачання товарів на експорт і на митній території за ставкою 0 %;
• обсяги операцій, звільнених від оподаткування;
• дані щодо зворотної (заставної) тари.
У розділі Б табличної частини податкової накладної відображатимуться дані в розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, що постачаються.
У графі 8 податкової накладної згідно з пп.6 п.16 Порядку 1307 зазначається «Код ставки»:
- у разі здійснення операції з постачання товару/послуги, що оподатковується за ставкою 20% та 7% - код ставки «20» та «7» відповідно;
-  у разі здійснення операції з вивезення товару за межі митної території України, що підлягає оподаткуванню за нульовою ставкою - код ставки «901»;
-  у разі здійснення операції з постачання на митній території України товару/послуги, що  оподатковується за нульовою ставкою - код ставки «902»;
-  у разі здійснення операції з постачання товарів/послуг, звільнених від оподаткування - код ставки «903».
У розділі Б передбачено графу 9 «Код пільги», яка заповнюється у разі здійснення операцій з постачання товарів/послуг, звільнених від оподаткування ПДВ відповідно до норм ПКУ. У цій графі зазначається код відповідної пільги з ПДВ згідно з Довідниками податкових пільг.
Поле під табличною частиною заповнюється лише у разі здійснення пільгових операцій, які не внесено до зазначених довідників пільг станом на дату складання податкової накладної, у такому разі у графі 9 табличної частини  проставляється умовний код пільги «99999999», а у відповідному полі - відповідні пункти, статті, підрозділи, розділи ПКУ та/або міжнародного договору, якими передбачено звільнення від оподаткування ПДВ.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/205992.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua