Порядок ліцензування підакцизних товарів. Продаж в роздріб і оптом алкогольних напоїв

06 апр, 08:37

Днями в прес - центрі ІА «МОСТ - ДНЕПР» відбулася прес - конференція на тему «Порядок ліцензування підакцизних товарів. Продаж в роздріб і оптом алкогольних напоїв».
У прес - конференції прийняли участь начальник відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів оперативного управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Матвієць Олександр та головний державний ревізор - інспектор відділу ліцензування та контролю за обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ГУ ДФС у Дніпропетровській області Первой Андрій.
Фахівець ГУ ДФС у Дніпропетровській області Андрій Первой довів, що з початку року в Дніпропетровській області було вилучено фальсифікованого алкоголю на суму понад 300 тис грн. «Ліцензії суб’єктам господарювання на продаж алкоголю видаються за заявою, яка подаються в ГУ ДФС або територіальний підрозділ центру обслуговування платників. В заяві на отримання ліцензії повинно бути зазначено: наявність касового апарату, місце торгівлі і вид діяльності. Згідно з чинним законодавством, існує список місць, де заборонено продаж алкогольних і тютюнових виробів, зокрема: в приміщенні і на території навчальних закладів; у закладах охорони здоров'я, у приміщеннях торговельних організацій, які здійснюють торгівлю дитячими або спортивними товарами, тощо.
З початку року у Дніпропетровській області проведено понад 60 перевірок щодо продажу ліцензованого алкоголю, за результатами, яких до бюджету надійшло понад 300 млн. грн. штрафних санкцій.
«Підробка алкогольної продукції зустрічається, у разі коли суб’єкт господарювання офіційно не зареєстрований та не має ліцензії. Зазначена категорія продукції найчастіше реалізується за цінами нижче мінімальної роздрібної. З дешевою алкогольною продукцією найчастіше стикаємося в скляній тарі ємністю 0,5 л, на які наклеюються етикетки відомих торгових брендів», - повідомив О. Матвієць.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206033.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua