Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність декларують свої доходи до 1 травня 2016 року

06 апр, 12:23

Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, подають податкову декларацію за результатами 2015 року відповідно до норм розділу IV Податкового кодексу України до 1 травня 2016 року. Сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій ними податковій декларації необхідно не пізніше 29 липня 2016 року.
Незалежна професійна діяльність – це участь фізичної особи у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, адвокатів, аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або фізичною особою – підприємцем та використовує найману працю не більше ніж чотирьох фізичних осіб.
Відповідно до норм Податкового кодексу України фізична особа, яка провадить незалежну професійну діяльність, вважається самозайнятою особою за умови, що вона не є працівником в межах підприємницької діяльності чи незалежної професійної діяльності.
Особи, які мають намір провадити незалежну професійну діяльність, підлягають взяттю на облік як самозайняті особи у контролюючих органах.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206066.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua