Як реалізаторам пального зареєструватися платниками акцизного податку

07 апр, 13:13

Згідно із пп. 212.3.4 п. 212.3 ст. 212 Податкового кодексу України особи, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов’язковій реєстрації як платники акцизного податку контролюючими органами за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізичних осіб — підприємців до початку здійснення реалізації пального (тобто за основним місцем обліку платника в органі ДФС).
Реєстрація платника акцизного податку здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за 3 робочі дні до початку здійснення реалізації пального заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального. Заява надсилається до контролюючого органу за основним місцем обліку виключно в електронному вигляді засобами електронного зв'язку з дотриманням умови щодо реєстрації в порядку, визначеному законодавством електронного цифрового підпису.
Електронні формати заяви й інших документів у рамках системи електронного адміністрування реалізації пального розміщені на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Електронна звітність» > Платникам податків про електронну звітність > Інформаційно-аналітичне забезпечення > Реєстр електронних форм податкових документів.
Заява може бути сформована й надіслана через особистий кабінет електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (оновлена версія). Вхід до оновленого кабінету здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua.
Також для формування заяви в електронному вигляді платник податків самостійно обрати будь-яке програмне забезпечення, яке формує вихідний файл відповідно до затвердженого формату (стандарту).
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206107.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua