У разі продажу смарт-карток на пальне слід зареєструватись платником акцизного податку

07 апр, 15:38

Підприємство, яке закуповує та перепродає іншим споживачам паливні картки на дизельне пальне, вважається реалізатором пального і повинне зареєструватися платником акцизного податку.
Через мережу АЗС здійснюється роздрібний продаж нафтопродуктів кінцевому споживачеві і у продавця (реалізатора) нафтопродуктів, незалежно від форми розрахунків (в тому числі з використанням талонів, карток, відомостей на відпуск нафтопродуктів), такі операції згідно з підпунктом 213.1.9 Податкового кодексу України є об'єктом оподаткування акцизним податком.
Такий госпсуб’єкт відноситься до підприємств, які здійснюють реалізацію пального. А отже, він підлягає обов’язковій реєстрації як платник акцизного податку (до початку здійснення реалізації пального).
Реєстрація платника акцизного податку з реалізації пального здійснюється на підставі подання особою заяви до контролюючого органу за основним місцем обліку виключно в електронному вигляді  з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного цифрового підпису відповідальних осіб.
ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206121.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua