Плата за використання земельних ресурсів Кіровського району збагатила казну на 22,5 млн. грн.

08 апр, 14:29

Саме такий обсяг плати за землю у січні – березні 2016 року надійшов від кіровських платників і став одним з головних джерел дохідної частини бюджету територіальної громади.
Фахівців ДПІ у Кіровському районі  м.Дніпропетровська  стверджують, плата за землю, яка надходить до місцевої казни, відіграє важливу роль у фінансуванні бюджетної сфери, соціальних програм територіальної громади  тощо.
Загалом, податківці району за три місяці цього року забезпечили збільшення надходжень плати за землю на 9,4 млн. грн. ніж у минулому році за цей же період. Цьогоріч, майже 21,4  млн. грн. земельного податку сплатили юридичні особи. Решта –1,1 млн. грн. плати за землю надійшло від фізичних осіб.
У фіскальній службі наголошують, відповідно до Податкового кодексу, фізичні особи, які мають на території України у власності або користуванні земельні ділянки, частки – є платниками земельного податку.
Щороку, до 1 липня  територіальні органи ДФС направляють громадянам – платникам земельного податку та орендної плати за землю, податкові повідомлення - рішення для сплати земельного податку та орендної плати за користування землею. Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206166.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua