Шановні громадяни! Задекларуйте доходи, отримані у 2015 році від операцій з інвестиційними активами

13 апр, 10:32

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що до закінчення деклараційної кампанії – 2016 залишилось менше місяця.
Нагадуємо, що обов’язковому декларуванню підлягають доходи фізичних осіб – платників податків, отриманих від операцій з інвестиційними активами.
До інвестиційних прибутків належать доходи, отримані громадянами від проведення операцій з цінними паперами, деривативами та корпоративними правами, випущеними в інших, ніж цінні папери формах.
Розмір таких інвестиційних прибутків визначається відповідно до пункту 170.2 статті 170 Податкового кодексу України з внесеними змінами та доповненнями (далі – Кодекс).
Загальна сума інвестиційних прибутків, отриманих громадянами у 2015 році, зазначається у рядку 10.4 податковій декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859.
У разі отримання таких прибутків:
- разом з декларацією заповнюється та подається додаток Ф2 до декларації;
- у графі 3 рядка 10.4 декларації вказується значення графи 6 рядка 4.1 додатка Ф2 до декларації;
- у графах 6 та 7 рядка 10.4 декларації вказується значення рядків 5.2 та 6.2 додатка Ф2 до декларації.
Розрахунок інвестиційного прибутку, що є об’єктом оподаткування, розраховується громадянином самостійно у додатку Ф2 до декларації (графа 6).
Види інвестиційних активів зазначаються відповідно до операцій з інвестиційними активами. Кожному виду таких активів призначається окремий номер, який і зазначається у додатку Ф2, а саме:
1 – корпоративні права (інші ніж цінні папери);
2 – цінні папери чи деривативи, що перебувають в обігу на фондовій біржі;
3 – цінні папери чи деривативи, що перебувають в обігу не на  фондовій біржі.
Звертаємо увагу, що сума отриманого у 2015 році інвестиційного прибутку оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 20%, як «пасивний» дохід, та військовим збором за ставкою 1,5% об’єкта оподаткування.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206295.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua