Про зміни до податкового законодавства йшлося на зустрічі з представниками громадськості

15 апр, 11:44

Заступник начальника ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська Євгенія Самсоненко, з метою уникнення неоднозначного тлумачення окремих законодавчих норм, спільно з представниками бізнесу Кіровського району та громадських організацій обмінялися думками щодо загальних змін у податковому законодавстві, які набрали чинності з 1 січня 2016 року.
Так, усі учасники заходу визнали позитивний аспект зниження ставки ЄСВ для роботодавців - з 41% (у середньому, залежно від класу ризику) до 22%, та відміну утримання ЄСВ із заробітної плати працівників.
В той же час, Євгенія Сергіївна та бухгалтери жваво обговорили новації у нарахуванні та сплаті авансових внесків з податку на прибуток. Так, у січні – жовтні 2016 року авансові внески скасовано, але у листопаді – грудні передбачено їх сплата у розмірі 2/9 податку на прибуток, нарахованого у податковій звітності за три квартали 2016 року.
Окремо учасники зустрічі зупинилися на податку на додану вартість, спрощеній системі оподаткування та деклараційній кампаній.
Цьогорічний звіт, який надають як підприємці, так і громадяни, складається з одного аркуша та включає в себе всі доходи та витрати декларанта. Окрім того, в ньому проставляється сума сплаченого військового збору.
Всі разом обговорили також заходи ДФС з імплементації змін до податкового законодавства та удосконалення процедур адміністрування податків.
І податківці, і громадські діячі, і бухгалтери підкреслили важливість проведення подібних заходів. Завдяки таким зустрічам, можна не лише обговорити проблемні питання, а й розібратися в них та знайти алгоритм застосування податкових норм – зазначила Євгенія Самсоненко.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206385.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua