НКЦПФР розглянула чергову справу стосовно маніпулювання

22 апр, 15:02

21 квітня 2016 року уповноважені особи НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) колегіально, в рамках системної протидії маніпулюванню цінами на фондовому ринку, розглянули справу за фактом порушення законодавства у вигляді маніпулювання цінами з боку професійного учасника – торговця цінними паперами ТОВ «АЛЬТ КАПІТАЛ».
 
На підставі результатів розслідування Комісії був встановлений факт маніпулювання цінами акцій ПАТ «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «КОРПОРАЦІЯ» з боку ТОВ «АЛЬТ КАПІТАЛ», який системно протягом березня 2015 року укладав з іншим торговцем цінними паперами ТОВ «ФК «ОЛІМП» на фондовій біржі ПАТ «КМФБ» угоди з акціями фонду, які підпадають під ознаки маніпулювання цінами.
 
Купівля і продаж цінних паперів ПАТ «ЗНВКІФ «КОРПОРАЦІЯ» здійснювалася торговцями майже одночасно, з незначною різницею в хвилини, завжди по однаковій ціні. За результатами таких операцій штучно формувався біржовий курс цінних паперів ПАТ «ЗНВКІФ «КОРПОРАЦІЯ» у розмірі 5 000 грн.
 
За результатами торгів акціями ПАТ «ЗНВКІФ «КОРПОРАЦІЯ» власник цінних паперів (ТОВ «АЛЬТ КАПІТАЛ») не змінився, що може свідчити про відсутність очевидного економічного сенсу для учасників торгів в цих угодах.
 
За фактом маніпулювання цінами на фондовому ринку до торговця цінними паперами ТОВ «АЛЬТ КАПІТАЛ» застосована фінансова санкція у вигляді штрафу в розмірі 200 000 грн.
 
Стосовно ТОВ «ФК «ОЛІМП» Комісією раніше була розглянута справа за фактом порушення законодавства у вигляді маніпулювання цінами акцій ПАТ «ЗНВКІФ «КОРПОРАЦІЯ» та за результатами розгляду застосована фінансова санкція у вигляді штрафу в розмірі 200 000 грн.
 
Нагадаємо, у 2015 році за фактами маніпулювання цінами було порушено загалом 106 справ, з них протягом року розглянуто та прийнято рішення по 15 справах за даним видом правопорушення. Згідно чинного законодавства за доведені факти маніпулювання цінами на фондовому ринку може бути застосована штрафна санкція у розмірі від 170 000 грн. до 850 000 грн.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206595.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua