Платники Нікопольського регіону спрямували до бюджету 7,7 млн. грн. військового збору

26 апр, 13:39

За І квартал поточного року на підтримку української армії від платників Нікопольського регіону надійшло 11,7 млн. гривень. Як повідомив перший заступник начальника Нікопольської ОДПІ Володимир Малиновський, це на 0,6 млн. грн. більше надходжень січня-березня 2015 року.
- Платники податків чітко усвідомлюють свою високу громадянську відповідальність за справу у наближення миру в Україні. Зрештою, у цьому відношенні бізнес демонструє активне громадянське сумління і патріотизм, тому сплата військового збору забезпечується у повному обсязі, – підкреслив Володимир Малиновський.
Нагадаємо, що військовий збір нараховується на доходи у формі заробітної плати, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або виплати і винагороди, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір сплачується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.
Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Податкового кодексу України. Слід відзначити, платники військовий збір сплачують за ставкою 1,5% від суми доходів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206698.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua