На Донеччині майже 100% митних декларацій оформлюються в електронному вигляді

28 апр, 12:19

Донецькою митницею ДФС з початку 2016 року оформлено 9905 митних декларацій, з них 6645 - експортні, 1692 - імпортні, 1568 -  інші митні режими.  
Відсоток декларацій, оформлених в електронному вигляді, залишається практично на одному рівні і становить 99-100%. Як відзначають фахівці Донецької митниці, розвиток системи електронного декларування товарів у Донецькому регіоні має позитивні тенденції.
Фіскальною службою значна увага приділяється спрощенню митних процедур та скороченню часу, який суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності витрачають на оформлення товарів. Так, середній час на оформлення товарів у режимі експорту по Україні становить 1 год. 09 хв., у режимі імпорту оформлення здійснюється за 2 год. 30 хв., при транзиті товар оформлюється за 22 хвилини.
При цьому час, який витрачається на оформлення товарів у режимі експорту, у Донецької митниці ДФС складає 30 хв., що є одним з найкращих показників серед митниць ДФС.
Слід зазначити, що декларації, які не потребують додаткових видів контролю, оформлюються від 15 хв. по всіх митницях України, а попередні декларації – взагалі в автоматичному режимі.
Декларування товарів із поданням митному органу електронної митної декларації доступне усім підприємствам та посадовим особам, які отримали електронний цифровий підпис у Акредитованому центрі сертифікації ключів ДФС.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206772.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua