Добігає кінця деклараційна кампанія 2016 року

28 апр, 12:54

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що до закінчення кампанії декларування доходів громадян, отриманих протягом 2015 року, залишились лічені дні. Тому, закликаємо мешканців Дніпропетровщини не зволікати та відвідати Центри обслуговування платників (далі - ЦОП)за місцем реєстрації та подати декларацію про майновий стан і доходи. В ЦОП створені всі необхідні умови для того, щоб громадяни швидко та за відсутності черг виконали свій громадянський обов’язок і подали декларацію про доходи.
Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі отримання:
– доходу від здійснення  операцій  з  інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав тощо);
– доходу, отриманого в результаті прийняття у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав;
– доходу від надання нерухомості в оренду, житловий найм (піднайм);
– доходу, отриманого одночасно від двох і більше податкових агентів, якщо загальна сума такого доходу за 2015 рік перевищує 146 160 грн.;
– отримання іноземних доходів;
– доходу у вигляді дивідендів, виграшів, призів, процентів;
– інших доходів, з яких протягом 2015 року податок не утримувався.
Усі фізичні особи, які отримали у 2015 році доходи, що підлягають оподаткуванню, зобов’язані надати до податкового органу за місцем свого проживання податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2015 року (стаття 49 Податкового кодексу України (далі – Кодекс)).
Разом з тим зазначаємо, що пунктом 49.20 статті 49 Кодексу визначено, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.
Громадяни, які бажають скористатися правом на податкову знижку за наслідками звітного 2015 року можуть подати декларацію до кінця поточного 2016 року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206777.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua