Існує заробітна плата «в конвертах», але не існує пенсії «в конвертах»

29 апр, 10:34

Від несплати податків та внесків з «тіньових» доходів країна втрачає мільярди гривень надходжень до державного та місцевих бюджетів, Пенсійного та інших страхових фондів, а працівники залишаються без відповідного соціального захисту та належного в майбутньому пенсійного забезпечення.
В умовах реформування державою проводиться політика сприяння продуктивній зайнятості населення та легалізації заробітної плати, усунення першопричин, які штовхають бізнес у «тінь», заохочення до легальної діяльності.
З цього року роботодавцям суттєво знижена ставка єдиного внеску до 22 відсотків на фонд заробітної плати, найманим працівникам, крім цього скасовано утримання єдиного внеску з заробітної плати застрахованих осіб.
Як повідомила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська Оксана Бабкіна, за даними аналізу податкових розрахунків форми №1-ДФ за 2015 рік по місту  рахується 184 суб’єктів господарювання, які нараховують заробітну плату найманим працівникам на рівні нижчому за законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати.
В цьому напрямку працівниками інспекції постійно проводяться робочі зустрічі з керівниками таких підприємств, за результатами яких підвищили рівень заробітної плати 27 підприємств та сплатили 21,4 тис грн податку на доходи фізичних осіб.
З метою відпрацювання  суб’єктів господарювання, вид діяльності яких потребує найманої праці, в ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська проводиться постійна робота по аналізу податкової звітності, оголошень в засобах масової інформацій та інших джерел. Зібрана інформація по суб’єктам господарювання є підставою до проведення співбесід та проведення роз’яснювальної роботи щодо сплати податків з виплачених доходів «неоформлених» найманих працівників, дотримання вимог Кодексу законів про працю України та неприпустимості порушень податкового законодавства в подальшому.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206799.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua