Про зміни до Порядку обліку платників єдиного внеску

29 апр, 11:55

Західно-донбаська ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області інформує платників про зміни до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - Порядок) та Положення про реєстр страхувальників затверджені наказом Міністерства фінансів України від 03.03.2016 року №308.
Зокрема, внесено зміни до процедури зняття з обліку платників єдиного внеску - юридичних осіб (відокремлених підрозділів) та фізичних осіб – підприємців.
Вказаними змінами передбачено, що у разі отримання від державного реєстратора відомостей про проведення реєстраційної дії щодо початку проведення спрощеної процедури державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації контролюючий орган протягом 30 календарних днів з дати надходження таких відомостей надсилає державному реєстратору відомості про відсутність (наявність) заборгованості зі сплати єдиного внеску за формою №11-ЄСВ(додаток 3 до Порядку).
Після внесення державним реєстратором до Єдиного державного реєстру запису про проведення спрощеної процедури державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації контролюючий орган здійснює зняття з обліку платника єдиного внеску.
Дата зняття з обліку відповідає даті закриття інтегрованої картки платника єдиного внеску або даті отримання відомостей державного реєстратора про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи у разі, якщо на дату отримання таких відомостей закрито інтегровану картку такого платника.
Дані про зняття з обліку платника єдиного внеску передаються до державного реєстратора.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206816.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua