Проведено семінар для приватних підприємців щодо останніх змін у податковому законодавстві

29 апр, 15:27

Нікопольською ОДПІ 27 квітня 2016 року з метою забезпечення формування високої податкової культури, спільно з громадською організацією «Нікопольський центр підтримки підприємництва»  проведений семінар для приватних підприємців щодо роз’яснення механізмів впровадження наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення».
До участі у заході зареєструвались 120 представників суб’єктів господарювання різних форм власності.
Семінар відкрила заступник начальника Нікопольської ОДПІ Вікторія Радецька.
Лектори фіскальної служби надали такі роз’яснення.
Зазначену звітність подають суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на види діяльності, пов’язані з виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
Звіти складаються окремо за кожний місяць до 10 числа місяця, що настає за звітним, та подаються до органів фіскальної служби за основним місцем обліку суб’єкта господарювання. Тобто підприємці зобов’язані кожного місяця надсилати до податкових органів розгорнуту інформацію про кількісні та вартісні показники залишку та реалізації підзвітної продукції.
Перший раз звіт підприємцям необхідно надати до 10 травня 2016 року.
Відповідно до Закону України від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» за неподання чи несвоєчасне подання звіту застосовується штраф у розмірі 17000 гривень.
Окремий блок роз’яснень стосувався Порядку заповнення та подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форми № ЗВР-1 Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (Наказ Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13).
Наприкінці заходу були надані конкретні відповіді на запитання учасників семінару та доведена інформація про розміщення всіх нововведень на суб-сайті ГУ ДФС у Дніпропетровській області.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206835.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua