Викрито керівників консорціуму, які розкрадали бюджетні кошти у особливо великих розмірах. Вилучено готівки на 10,6 млн. грн

04 май, 10:43

Співробітниками податкової міліції м. Києва зареєстровано кримінальне провадження за ст. 212 Кримінального кодексу України за фактом ухилення від сплати податків посадовими особами одного з консорціумів, які розкрадали бюджетні кошти в особливо великих розмірах.
Встановлено, що держава виділила консорціуму з державного бюджету засоби на будівництво однієї з гідроелектростанцій. З метою їх розкрадання зловмисники перераховували гроші на рахунки підприємств ризикових категорій, зареєстрованих в Києві, Хмельницькому і Вінниці. При цьому ціни на матеріали і роботи посадовці завищували в 8-9 разів.
Також зареєстровані випадки переведення у готівку грошових коштів керівництвом консорціуму шляхом їх переказу на рахунки підконтрольних фірм за нібито виконані роботи і послуги.
На підставі постанов суду було проведено 12 обшуків у вказаних містах за адресами розміщення офісних приміщень і місць проживання фігурантів провадження.
В результаті було виявлено і вилучено бухгалтерську документацію, чорнові записи, комп'ютерну техніку, печатки підконтрольних підприємств ризикових категорій і підприємств нерезидентів, а також грошові кошти в гривнях та іноземній валюті на загальну суму близько 10,6 мільйонів гривен.
Крім того, вилучено наркотичні речовини.
Тривають слідчі дії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206865.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua